Bel me terug
x

Bel me terug

Heeft u een vraag? Vul hier uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op.

Ik ga akkoord met het privacystatement

Team Kozee

Phil Feikes (31) Marjolein de Reus (32) Fotocredit: Nelleke Vogel.

Phil Feikes (31) Marjolein de Reus (32) Fotocredit: Nelleke Vogel.

Wij zijn de eigenaren sinds 2016 van Restaurant Kozee. Na verschillende werkervaringen in verschillende restaurants in Noord Holland; Beemster Hofstee in Noord-Beemster, Gulden Vlies in Alkmaar, Linke Loetje in Schagen en de Roode Leeuw in Kolhorn, leerde we elkaar kennen in 2011 bij Restaurant Hotel Merlet* in Schoorl.

Deze ervaringen zijn een enorme leerschool geweest. Na een jaar nog samen te hebben gewerkt bij Restaurant Stiel in Schagen kwam deze kans in Purmerend voorbij. De prachtige zaak op de Koemarkt sprak ons meteen aan en we hebben de kans met vier handen aanpakt.

Ondertussen ruim 5 jaar en 2 dochters verder hebben we een plekje veroverd op het mooie horecaplein.

Met de gastvrijheid van Marjolein aan de voorkant en de kwaliteiten van Phil in de keuken vullen wij elkaar perfect aan. Het geeft ons iedere keer weer voldoening om onze gasten blij en tevreden de deur uit te zien gaan.  

Nigell Rietveld (21)

Nigell Rietveld (21)

Sinds december 2020 ben ik werkzaam als sous-chef bij Restaurant Kozee. Ik bedenk samen met Phil de nieuwe menu's en denk ook creatief mee met events.

Als jonge kok bij het Wapen van Munster in de Rijp leerde ik het vak van dichtbij kennen en ben ik enthousiast geraakt. Ook heb ik twee jaar gewerkt bij Restaurant van Schaik op Markenbinnen. Ondertussen ben ik volleerd zelfstandige kok en is werken met mooie producten en smaken een passie voor mij. 

Na een periode van 'koken in een bakje' kijk ik er vooral enorm naar uit om weer de gast te zien genieten van de mooie en lekkere gerechten. Aron (26)

Aron (26)

Ik ben Aron van Boesschoten en werk sinds september bij Kozee. Kozee is al jaren 1 van mijn favorieten restaurants in de omgeving; met het vieren van verjaardagen gingen ik met mijn broer en ouders het vaak vieren met een uitgebreid diner bij Kozee.
Je zou me misschien herkennen van bijvoorbeeld Poterne het restaurant in het Fort Beemster waar ik bijna 7 jaar met veel plezier gewerkt heb. Afgelopen jaar heb ik ook een periode gewerkt bij de Posthoorn in Monnickendam. 
Verder kijk ik veel voetbal (AJAX!!) en ben ik zelf ook graag te vinden om wat te drinken/eten op de Koemarkt 
Ik kijk er enorm naar uit om mijn expertise in Kozee te laten zien; ik hou van de hoge service en de kwaliteit van de keuken. Mijn passie ligt in de wijn en het uitkiezen van begeleidende wijnen bij de gerechten. Graag zie ik je snel om je een fantastische beleving te geven in het mooie restaurant! 

Sander Dam (rechts) 29 jaar

Sander Dam (rechts) 29 jaar

Ik ben Sander en kom net als Phil uit Middenmeer. We kwamen elkaar regelmatig tegen in de plaatselijke kroeg als we klaar waren met koken. Toen op een avond vroeg Phil of ik mijn laatste leerjaar wilde eindigen bij Merlet zei ik volmondig 'ja'. De vriendschap is ontstaan en ondertussen hebben we heel wat jaren samen gewerkt. Met ervaringen in onder andere Medemblik ben ik sinds kort weer bij Kozee aan het werk. Ik heb zin om gerechten uit te werken en de gast te verrassen met mooie smaken. 

Verder houd ik van vissen, darten en mijn vriendin... Die liefde moet ze sinds kort wel delen; ik ben net trotse vader geworden van onze zoon Jake 

Esther Kooijman (54)

Esther Kooijman (54)

Ik ben Esther Kooijman ben opgegroeid in Mijdrecht. Mijn ouders hadden daar een eigen lunchroom en ik moest al snel in de zaak meewerken voor mijn eigen zakgeld. Ook was het vanzelfsprekend dat ik de horecaopleiding zou gaan volgen in Amsterdam. Met enige tegenzin zat ik elke dag 3 uur in de bus, want ik moest heen van mijn vader. Maar ondanks deze druk... kreeg ik wel passie voor het horeca vak. 

Na verschillende ervaringen heb ik laatste 10 jaar gewerkt in een klein boutique hotel-restaurant in het buitengebied van Ermelo. Met veel plezier ontving ik daar gasten die genoten van de Veluwe en het culinaire eten wat we daar serveerde. 

Sinds vorig jaar ben ik voor de liefde verhuisd naar Noord-Holland en opzoek gegaan naar een horecazaak die bij mij zou gaan passen. De klik is goed bij Phil en Marjolein en het jonge team houd me fris en scherp!

Ik geniet van de leuke gasten die we ontvangen en zit lekker op mijn plek hier in Purmerend:). 

Jurjen (21)

Jurjen (21)

Jurjen is mijn naam en dat is het 2e jaar dat ik bij Kozee werk. Het 1e jaar was ongeveer 5 jaar geleden; toen kwam ik voor een stage bij Phil in de keuken werken. In de tussentijd ervaringen opgedaan bij onder andere Saporetti onder Rafael Uva en de THT (Tolhuistuin) in Amsterdam. Bij de THT kookte we veel vegetarische en vegan gerechten. Met deze ervaringen vul ik het keukenteam mooi aan. 

Naast mijn werk ga ik veel naar de gym om in shape te blijven. Met veel plezier ga ik altijd naar mijn werk! 

Boaz Buijsman (19)

Boaz Buijsman (19)

Ik ben Boaz en heb er net een tussenjaar op zitten. In dat jaar heb ik volledig bij Kozee gewerkt en heb ik het er ontzettend naar me zin gehad! Veel vaste gasten leren kennen en genoten van de gezelligheid onder de collega's. Jullie zullen me nu iets minder zien omdat ik ben begonnen aan de middelbare hotelschool in Amsterdam. Ik heb zin om meer te leren over het vak en kijk uit om dingen straks weer in de praktijk te laten zien!  

Inez Willemsen (19)

Inez Willemsen (19)

Ik ben Inez en naast mijn studie werk nu bijna een jaar bij Kozee. Mijn broer is bevriend met Nigell en zodoende ben ik 'gescout'; zoals Nigell het altijd noemt. Het werk is leuk en gevarieerd en ik vind het heerlijk als het lekker druk is. Vooral het maken van cocktails ligt me goed en ik vind het leuk om daarmee te experimenteren. 

Ideaal van werken op de Koemarkt: genoeg keuze voor een borreltje of dansje na het werk! Ik ben regelmatig te vinden op het plein. 


Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over het bestellen en alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!