Wij zijn de eigenaren sinds 2016 van Restaurant Kozee. Na verschillende werkervaringen in verschillende restaurants in Noord Holland; Beemster Hofstee in Noord-Beemster, Gulden Vlies in Alkmaar, Linke Loetje in Schagen en de Roode Leeuw in Kolhorn, leerde we elkaar kennen in 2011 bij Restaurant Hotel Merlet* in Schoorl.
Deze ervaringen zijn een enorme leerschool geweest. Na een jaar nog samen te hebben gewerkt bij Restaurant Stiel in Schagen kwam deze kans in Purmerend voorbij. De prachtige zaak op de Koemarkt sprak ons meteen aan en we hebben de kans met vier handen aanpakt.
Ondertussen ruim 7 jaar en 2 dochters verder hebben we een plekje veroverd op het mooie horecaplein.
Met de gastvrijheid van Marjolein aan de voorkant en de kwaliteiten van Phil in de keuken vullen wij elkaar perfect aan. Het geeft ons iedere keer weer voldoening om onze gasten blij en tevreden de deur uit te zien gaan.
Sinds december 2020 ben ik werkzaam als sous-chef bij Restaurant Kozee. Ik bedenk samen met Phil de nieuwe menu's en denk ook creatief mee met events.
Als jonge kok bij het Wapen van Munster in de Rijp leerde ik het vak van dichtbij kennen en ben ik enthousiast geraakt. Ook heb ik twee jaar gewerkt bij Restaurant van Schaik op Markenbinnen. Ondertussen ben ik volleerd zelfstandige kok en is werken met mooie producten en smaken een passie voor mij.
Ik hou zelf ook erg van uit eten gaan en ben eigenlijk altijd bezig met nieuwe ideeën en smaken te bedenken. Kozee is een restaurant waar ik me helemaal thuis voel
Ik ben Aron van Boesschoten en werk sinds september bij Kozee. Kozee is al jaren 1 van mijn favorieten restaurants in de omgeving; met het vieren van verjaardagen gingen ik met mijn broer en ouders het vaak vieren met een uitgebreid diner bij Kozee.
Je zou me misschien herkennen van bijvoorbeeld Poterne het restaurant in het Fort Beemster waar ik bijna 7 jaar met veel plezier gewerkt heb. Afgelopen jaar heb ik ook een periode gewerkt bij de Posthoorn in Monnickendam.
Verder kijk ik veel voetbal (AJAX!!) en ben ik zelf ook graag te vinden om wat te drinken/eten op de Koemarkt
Ik kijk er enorm naar uit om mijn expertise in Kozee te laten zien; ik hou van de hoge service en de kwaliteit van de keuken. Mijn passie ligt in de wijn en het uitkiezen van begeleidende wijnen bij de gerechten. Graag zie ik je snel om je een fantastische beleving te geven in het mooie restaurant!
Tijs Modder (links op de foto)
Ik ben Tijs en ga nu mijn 2e jaar in van mijn stage bij Kozee. Ik heb in het afgelopen jaar al veel geleerd, maar omdat er nog veel te leren valt doe ik mijn 2e jaar ook bij Kozee. Omdat het menu maandelijks wisselt is er zoveel variatie waardoor je scherp en creatief moet blijven. Ik ga altijd blij naar me werk en heb het gezellig met al mijn collega's!
Verder houd ik van uitgaan, chillen met vrienden en naar een festival gaan. Zo'n beetje alles wat een jongen van mij leeftijd het liefste doet;)
Manon Broeze (In het midden)
Hoi, ik ben Manon, 19 jaar en kom uit Zuidschermer net als Marjolein. Ik start in september de opleiding 'Gastheer/gastvrouw' en loop mijn stage bij Kozee. Na een tussenjaar te hebben gehad waarin ik ook al soms bij Kozee aan het werk ben geweest kijk ik er naar uit om de stage te volgen bij Marjolein en Phil. Ook met Aron kan ik het goed hebben en wil meer weten over wijnen. Bij Kozee is de sfeer erg goed en we krijgen ontzettend veel leuke gasten!
Ik ben Judith, 20 jaar en werk al vanaf mijn 12e bij Kozee! Ik ben altijd de vaste oppas geweest van de dochters van Marjolein en Phil, dus kom al heel lang bij hun over de vloer. Nadat ik een andere opleiding heb afgerond heb ik een tussenjaar genomen. Ik vind koken ontzettend leuk en zodoende dat ik de keuken ben ingestapt. Voorlopig blijf ik bij Kozee, al weet ik nog niet wat voor richting ik echt op wil. Maar tot die tijd blijf ik onderdeel van het 'Kozee-gezin'.