Ingrediënten:

Tonijnrol

500 gram tonijn  

1 winterpeen

1 knolselderij

5 vellen nori

50 gram sushi zijn

50 gram witte wijn

Zout en peper

100 gram bloem

100 gram eiwit

100 gram panko

 

  1. Schil de wortel en maak de knolselderij schoon. Snij deze daarna in julienne ( reepjes).
  2. Bak de groente in een koekenpan beetgaar, voeg vervolgens de kerrie toe en laat deze even mee bakken. Blus het daarna af met de witte wijn en de helft van de sushi azijn. Laat dit helemaal droog koken. Maak dit alles op smaak met zout en peper.
  3. Snij de tonijn in blokken van 2cm bij 2 cm en zo lang mogelijk (net zo lang als het nori-vel).
  4. Leg het nori-vel op de werkbank. Smeer het vel in met de sushi azijn.
  5. Vul het nori-vel met de groente en tonijn en rol deze op.
  6. Paneer de rol tonijn door het eerst door het bloem te halen, vervolgens door het eiwit en tot slot door de panko.

 

 

Shiitake asperge salade

2 bossen groene asperge

500 gram Shiitake

Zonnebloemolie
Zout en peper

 

  1. Schil de asperge en blancheer (beetgaar) deze dan in een pan kokend water. Leg de groente dan op ijswater.
  2. Maak de Shiitake schoon. Verwijder het steeltje en snij de hoeden in fijne reepjes.
  3. Snij de asperge dan schuinweg in kleine stukken.
  4. Bak de shiitake en de asperge apart van mekaar in zonnebloemolie
  5. Meng deze daarna in een kom en maak het op smaak met zout en peper


Serveren:

1. Zet zonnebloemolie op in een pan tot ongeveer 180 graden(kan ook in de frituur).

2. Bak de tonijnrol kort in de olie zodat deze rondom mooi krokant is. De tonijn mag van binnen rauw blijven. Zout de rol eventueel nog even na.  

3. Snij plakjes tonijn van de rol en presenteer het samen met de salade op het bord.

4. De soja serveert u daar over of los bij.

 

Geniet van de heerlijke smaken!

Terug naar overzicht