Ingrediënten:
400 gram Kikkererwten
100 gram Zonnebloemolie
Halve eetlepel Kerriepoeder
1 Sjalotten
Half teentje Knoflook
Zout en peper

1. Snipper de sjalot en de knoflook fijn
2. Doe de olie in de pan en fruit de sjalot en knoflook in de pan. Laat deze niet verkleuren.
3. Voeg dan de kerriepoeder bij de pan op laag vuur en laat dat even (30 seconden) mee bakken. Nog steeds op laag vuur.
4. Laat het kerriemengsel afkoelen. Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef en laat deze even uitlekken.
5. Doe de kikkererwten en de kerriemengel in een keukenmachine of doe deze een bak.
6. Je kunt het met de keukenmachine fijn maken of gebruik eventueel de onderkant van een pan.
7. Voeg op het laatst nog een beetje peper en zout toe voor de smaak.

Gekoeld bewaren ongeveer 3-4 dagen. peper

1. Snipper de sjalot en de knoflook fijn
2. Doe de olie in de pan en fruit de sjalot en knoflook in de pan. Laat deze niet verkleuren.
3. Voeg dan de kerriepoeder bij de pan op laag vuur en laat dat even (30 seconden) mee bakken. Nog steeds op laag vuur.
4. Laat het kerriemengsel afkoelen. Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef en laat deze even uitlekken.
5. Doe de kikkererwten en de kerriemengel in een keukenmachine of doe deze een bak.
6. Je kunt het met de keukenmachine fijn maken of gebruik eventueel de onderkant van een pan.
7. Voeg op het laatst nog een beetje peper en zout toe voor de smaak.

Gekoeld bewaren ongeveer 3-4 dagen.

Terug naar overzicht