Steeds sneller komt het besef dat een oplossing nog ver bij ons vandaan is. Waarin ik eerst nog uitging van een paar maanden is het nu duidelijk dat we hier waarschijnlijk het komende jaar of zelfs jaren mee moeten dealen.
Laatste dagen was er veel discussie over het heropenen van de horeca in de 1,5 meter maatschappij. Paar grappige filmpjes gezien waarin er gesmeten werd met bier en koffie. Bijvoorbeeld in Café Nol in Amsterdam waarin straks maar 9 personen in kunnen in plaats van 70!!! 1,5 meter in onrealistisch, onhaalbaar en er zullen heel veel zaken failliet gaan. Er zullen voor de natte horeca zoals discotheken en kroegen nog veel meer noodhulp moeten komen. Toch heb ik me ook geïrriteerd aan de stugge houding die de horeca veelal uitstraalde de afgelopen week. De KHN voorzitter zat bij Jinek en zei eigenlijk; laten we gewoon open gaan en kijken wat er dan gebeurd. Ik vond dat nogal kort door de bocht. Nog meer irriteerde ik me over de overige gasten; er zat een Franse chef die moeilijk te verstaan was en ook zich totaal geen financiële zorgen leek te maken er zat een acteur die horecaondernemer was als hobby en hij bekende zelf ook niet goed wist wat hij daar deed aan de tafel. Echt top om zo de horeca te representeren…
Afgelopen week ook zelf onze zaak heringedeeld in de 1,5 meter stand. Normaal met een volle avond kunnen we zo’n 40-45 gasten kwijt… We kwamen nu uit op 16… het Viel beetje tegen moet ik zeggen. Ik zie het op zich wel redelijk voor me om met een groot dienblad of een karretje om de gerechten en dranken te serveren. Het wordt exclusiever en qua sfeer verandert er misschien dan niet veel. Gaan we 7 dagen open en hopen dat het voldoende is om het personeel aan te kunnen houden. Licht aan het einde van de tunnel zie ik nog niet.. hopelijk heeft Rutte dinsdag beetje opbeurend nieuws… maar heb er een hard hoofd in.

Terug naar overzicht