Blog

 We maken veel mee in ons restaurant; ontroerende verhalen, feestelijke momenten en er worden veel herinneren gemaakt. Het maakt ons werk zo bijzonder omdat je intieme momenten mee maakt. Ik schrijf regelmatig mijn gedachtes op. Vanwege onze noodgedwongen sluiting heb ik besloten om het online te zetten. Leuk leesvoer voor de komende weken en voor mij een goeie afleiding! 

Marjolein 
Horecaonderneemster; Gastvrouw; Schrijfster; Vriendin; Moeder.

 

8 juni - Week 1

Maandagavond 8 juni. Wat een week! Vol positieve energie; ondanks de spierpijn, blaren...

22 mei - Hyper de pieper

Aftellen naar 1 juni 12:00. Ik heb een enorme kriebel en onrustig gevoel in me lichaam. Hyper en vol met energie! De richtlijnen zijn (eindelijk) duidelijk en vanuit de gemeente hebben we nu ook groen licht gekregen


18 april 2020 - Anderhalf meter

Steeds sneller komt het besef dat een oplossing nog ver bij ons vandaan is. Waarin ik eerst nog uitging van een paar maanden is het nu duidelijk dat we hier waarschijnlijk het komende jaar of zelfs jaren mee moeten dealen.
Laatste dagen was er veel discussie...

4 april 2020 - Positieve gedachtes

Weer een week voorbij. Een groot verschil met de vorige gelukkig. Ik was opgelucht dat we maandag niet in een totale lock-down zijn gegaan. Natuurlijk heb ik de wetenschap niet in pacht... misschien blijkt achteraf dat dit een grove fout is. Misschien laten 'ze' ons in een waan...


22 maart 2020 - Weekend!?!

Het is zaterdagmiddag en wij zijn vrij. Het is echt een eeuwigheid geleden dat we een weekend thuis zitten. Vrij weekend thuis met het gezin. Goed, nu zijn we bijna een week verder en hebben iedere emotie wel gehad denk ik. Veel contact gehad (via de app) met... 

Zondag 15 maart 2020 - Zwarte dag

Dinsdag 10 maart liet ik mijn nagels doen; vrolijk kleurtje want we gingen tenslotte naar Bonaire! Mijn schoonouders gingen woensdag al vliegen en wij zouden zondagmorgen met schoonzussen, zwagers en kids erachteraan vliegen. We gingen het 25 jaar huwelijk van mijn schoonouders vieren en we keken hier al bijna een jaar naar uit😊! Nog geen vuiltje aan de lucht tot dat...


12 maart 2020 - SNAB Bierbrouwers

Wij drinken graag wijn, maar drinken ook heel graag bier! Regelmatig gaan we na ons werk een borreltje halen bij De Bonte Koe, Bakker of Aad de Wolf. Lekker aan de bar, speciaal biertje, bitterballetje; heerlijk nog even de avond doornemen. Op een van deze avonden bij Bakker raakten we in gesprek met...

9 februari 2020 - De Oesterman

Arjen Westenberg werkt bij ons sinds mei 2019. Spannend was het om iemand aan te nemen naast mijzelf. Je wilt een goeie klik hebben; gasten moeten ‘em leuk vinden’; en we moeten genoeg werk voor hem kunnen bieden. Het begon voorzichtig...


12 december 2019 - Stress!

Kijk er kan altijd wat mis gaan. Wij zijn mensen en doen elke dag ons uiterste best om het goed te doen. Te denken aan de volgende stap. Laatst was ik bij een lezing van Wouter Verkerk. Hij is een columnist van de Misset Horeca en spreekt veel over gastvrijheid. 1 ding zette me aan het denken... hij zei...

7 oktober 2019- Het 'Tongen' Diner

Hoezo het 'Tongen' diner? Ik heb het gevraagd aan de organisatie waar dat vandaan kwam. Naar eigen zeggen hebben veel ouderen mensen de levendige herinnering aan hun eerst kus (tongzoen) op de koemarkt. Het evenement is...